perjantai 19. joulukuuta 2014

19.luukku, linkkaa blogisi kooste, osa 1

Kuten 7. luukussa lupasin,valitsen linkatuista blogeista omat suosikit kahdesta kategoriasta. Tehtävä ei ollut helppo sillä uusia tuttavuuksia tuli paljon ja jo lukemani vanhat tutut ovat kaikki minun makuuni. Tässä ensimmäisessä osiossa käsittelen vain vanhat tutut -kategoriaa. Esittelen teille mielestäni neljä parasta lukemaani blogia, mutta esittelyt eivät ole missään järjestyksessä. En halunnut ihan mitä tahansa blogeja, vaan olin muutaman kriteerin laittanut linkkaajille ja olenkin nyt peilannut valintojani näihin kriteereihin.

Kriteereinähän minulla oli, että:
     - Blogi on koira-aiheinen
     - Postauksia tulee säännöllisesti
     - Postauksia värittää  suuret kuvat ja videot

  Plussaa oli, jos blogi sisälsi:
     - Monipuolisia treenipostauksia, etenkin agilitysta, tokosta ja jäljestyksestä
     - Mielipidepostauksia
     - Valokuvausta
     - Mielenkiintoisen ulkoasun
     - muutakin kuin "käytiin tänään lenkillä ja sen jälkeen mentiin nukkumaan"-tyylisiä postauksia.

VANHAT TUTUT
http://www.paimenlauma.blogspot.fi/
Paimenlauma-blogia olen seurannut jo pitkään mutta vasta äskettäin liityin lukijaksi, en tiedä miksi vasta näin myöhään. Paimenlauma-blogissa Leena kertoo omasta paimenlaumastaan arjen, harrastuksien ja valokuvaamisen parissa. Blogin mielenkiintoa lisää tuotetestaukset, mielipidepostaukset ja yhteistyö eri tahojen kanssa. Sekarotuisten kasvatustyö on myös mielenkiintoista seurattavaa. On hienoa nähdä että Leena on perehtynyt kasvatukseen erittäin hyvin ja kasvattaa koiria aivan kuin puhdasrtuisia, vaikka kyseessä onkin sekarotuiset.

Ulkoasu on iloa silmälle ja banneri on kaikessa yksinkertaisuudessaan erittäin kaunis. Kuvat ovat todella taidokkaasti kuvattuja ja niitä riittävästi. Kuvat eivät kuitenkaan ole kaikki samanlaisia, vaan kuviin on saatu tallennettua huumoria, tilanteita ja kauniita värejä. Esittelysivut ovat todella kattavat ja taidokkaasti rakennetut. Muutenkin postaukset on kirjoitettu hyvin ja niitä on helppo ja mienenkiintoinen lukea. Jos blogista pitäisi antaa jotain kehitettävää niin postauksien otsikot on hankalasti luettavissa oudon fontin vuoksi. Muuten blogi on todella toimiva ja mielenkiintoinen.

http://lifewithfemma.blogspot.fi/
Villi villakoira & Pirteä paimenkoira on mielenkiintoinen blogi, jossa seikkailee nimensä mukaan villakoira Femma ja paimenkoira Fiilis. Ensimmäisen kerran vieraillessani blogissa, ihastuin Fiiliksen silmiin ja sitä kautta jäin koukkuun tähän blogiin. Blogissa on postauksia niin agilitysta, arjesta kuin arjen ongelmistakin. Sarjakuvat tuovat hauskan lisän postauksiin. Postaukset on kirjoitettu hyvin ja niistä ei löydy juurikaan kirjoitusvirheitä.

Ulkoasu on erittäin kaunis ja hillitty. Värit sointuvat hyvin yhteen sekä vuodenaikaan ja banneri on hyvin kaunis. Kuvat ovat selkeitä ja aiheeseen sopivia, mutta jotkin kuvat saisi olla hieman suurempia. Kuvia on paljon ja huomaa että kuvaaminen on mieluisaa. Kuviin on saatu tallennettua hauskoja tilanteita sekä kauniit värit. Videoitakin löytyy ja niihin on saatu tallennettua tekemisen ilo. Esittelysivut on hyvät ja niistä löytää tietoa koirista.

http://dirtydoni.blogspot.fi/
Australiankelpie Doni on yksi eniten seuraamistani blogeista. Veera ja Doni harrastavat juuri niitä laleja joihin olen itsekin tykästynyt, mm. agilitya, tokoa ja jälkeä. Doni on todella hurmaava koira ja Veeran kanssa he ovat taivata pari lajissa kuin lajissa. Donin menoa on hieno katsella ja oma kelpiekuume kasvaa kerta toisensa jälkeen kun blogissa vierailen. Muutaman kerran olen ihan livenä käynyt katsomassa koirakon menoa agilityssa. Tämä blogi on juuri sellainen mitä minä jaksan seurata ja olla kiinnostunut.

Ulkoasu on hillitty ja vuodeaikaan sopiva. Kuvat ovat selkeitä, suuria ja hyvin aiheeseen valittuja. Postauksia tulee sopivasti omaan makuun kuukautta kohden ja postauksissa on selkeä sisältö ja tarkoitus. Esittelysivu ovat kattavat ja niistä löytyy oleellinen tieto. Videot ovat suuri plussa. On ihanaa katsoa teidän menoa agilitykentillä tai tokokokeessa ja oppia itse samalla. Koiran iloisuudesta tulee itsekin hyvälle tuulelle ja pieni treenaamisen kipinä iskee aina.

http://pinserijakamera.blogspot.fi/
Pinserimäistä-blogi on kestosuosikkini, koska olen päässyt tutustumaan blogin tähteen, Helmiin, ihan kunnolla. Blogissa käsitellään pienen kääpiöpinserin elämää kauniiden kuvien kera. Pieni pinseri on kehittynyt agilityn parissa valtavasti, minkä takia blogia on mielenkiintoista seurata. Blogista löytyy myös paljon mielipide ja DIY postauksia jotka tuovat oman lisän blogiin kuulumispostauksien lisäksi. Videoista ja postauksien omaperäisyydestä plussaa.

Ulkoasu on jälleen kerran hillitty mutta ei tylsä. Postauksia tulee säännöllisesti ja ne ovat mielenkiintoisia. Tekstit on taidokkaasti kirjoitettu, minkä takia niitä on hauska lukea. Teksteistä ei löydy juurikaan kirjoitusvirheitä. Kuvat ovat suuria ja aiheeseen sopivia sekä kauniin värisiä. Kuvia on riittävästi kutakin postausta kohden eikä niitä ole kuvattu sarjatulituksella, eli kuvien ideaa on mietitty tarkasti. Esittelysivut on hyvin kasattu ja niistä löytyy oleellinen tieto.

6 kommenttia:

  1. Tosi kiva tämmöinen ns. erinlainen linkkaa blogisi-postaus, jossa annat blogeille kunnon arvostelun. Yleensä se on joku tälläinen -pari heilahtanutta kuvaa + ihania koiria jne.. Tosi hyvä , kun blogit saivat kattavan arvostelun.

    VastaaPoista
  2. Iso kiitos mukavasta maininnasta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä. Kiitos itsellesi hyvästä blogista :)

      Poista
  3. i agree ! Ensimäinen anonyymi asaa. Tosi paljon näkee niitä muutama lauseen mittaisia ihanaa se ja ihanaa tää en keksi muuta. peukkuu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä niin totta. Kiva että pidit arvosteluista.

      Poista