lauantai 5. joulukuuta 2015

5. luukku, linkitä blogisi

Jouluotsikko

Lukulistani koki taas suuren muutoksen, kun selasin seuraamani koirablogit läpi. Kuinka moni blogi onkaan jättäytynyt tauolle ja tauko on tainnut tulla jäädäkseen. Moni blogi on myös hiljentynyt eikä postauksia tule enää kuin harvakseltaan. Minulla on myös lukusuuntaus hieman muuttunut, eivätkä kaikki blogit enää jaksa innostaa aivan samalla tavalla kuin aiemmin. Nyt lukulista on taas todella suppea aiempaan nähden ja kaipaisinkin lisää luettavaa. Aamuisin on niin ihana herätä ja ensimmäiseksi selata läpi uudet postaukset lempiblogeista.

Minkälaisia blogeja kaipaan seurattavaksi? Blogin tulee olla aktiivinen. En tarkoita että joka päivä tulisi jotakin postata, mutta ainankin kerran viikossa. Blogin ulkoasun tulee olla miellyttävä, eli ei mitään neonväristä taustaa ja miljoonasti eri värejä. Muuten ulkoasulla ei ole väliä. Kuvilla on suuri merkitys blogissa. En millään jaksa lukea pelkkää tekstiä, joten kuvien tulisi värittää blogia. Kuvien laatu ei ole ensisijainen kriteeri, joka karsii blogeja pois, mutta olisi ihan kiva jos kuvat liittyisivät edes jollakin asteella aiheeseen.

Sitten blogin sisällöstä. Jonkin verran nyt haluan rajata linkattavia blogeja, mutta riittää että blogi täyttää edes joltakin osin kriteerit. Aina parempi mitä enemmän kriteereihin osuva blogi on.
  • Koirablogi
  • Valokuvaus, käsityö tai sisustusvivahde
  • Kuvia ja videoita
  • Bordercollie, dalmatiankoira, kelpie, australianpaimen, belgianpaimen malikka,
  • Agility, toko, rallytoko, jälki, haku, nosework, dobo
  • Eläinlääkis ja muut lemmikkialat
  • Postauksia säännöllisesti, mutta ei liikaa
  • Treenipostaukset, treenianalyysit, mielipiteet, DIY, valokuvaus, lajipostaukset...
  • EI pelkkää arkihöpinää
  • Jotakin spesiaalia joko ulkoasussa, kirjoitustyylissä tai kuvissa
Siinä oli liuta kriteerejä, jotka tosin käyvät melko moneen koirablogiin. Jos tunnistit oman blogisi tai haluat ilmiantaa seuraamasi blogin, nyt se on mahdollista. Toivon kuitenkin että LINKITÄT blogin (<a href="http://osoite">Blogin nimi</a>) ja kerrot siitä lyhyesti kommentteihin. Linkitetyistä blogeista saatan taas kasata postauksen ennen joulua ja kertoa oman mielipiteen blogeista.

27 kommenttia:

  1. team Huiskuhäntä

    Pikkukoiran seikkailuja arkena ja juhlana. Harrastuksina agility, rally sekä temppuilu. Mukana menossa kamera sekä sekalainen joukkio muita nelijalkaisia.

    VastaaPoista
  2. TemppuTaituri

    Valokuvausta, paljon kuvia, DIY -postauksia, koulutusta...

    VastaaPoista
  3. Silkkiturkiti

    Elämää kultsunarttu Dinan kanssa, jonka kanssa harrastellaan rennolla mielellä agilityä sekä rally-tokoa ja lisäksi opetellaan erilaisia temppuja ja piipahdetaan välillä mätsäreissä.

    VastaaPoista
  4. http://mustavalkeaaenergiaa.blogspot.fi

    Kahden bordercollien seikkailuja treeneissä ja vapaalla

    VastaaPoista
  5. Riskipeliä
    Kelpie poikien treenimenoja. Tokoa, agilityä, rallya, maastolajeja, ja tietysti aina-valmiit treenikaverit. :)

    VastaaPoista
  6. Ihmekoirat

    Ulkoasussa on mörkö, ei neon-värejä. Sisältöä on ja kuvia, harrastuksista tällä hetkellä eniten tilaa saa toko, mutta muutakin on. Kirjoittaja opiskelee eläinalalle, tosin sitä on lähinnä sivuttu - toiveita saa esittää kommenttiboksiin. :----D Spesiaaleja ovat pääosassa temmeltävät koirat, kummallinen remmipidike ja kirjoitustyyli ny ainaki!

    VastaaPoista
  7. Laughing Wind

    Flattinartun treeniblogi. Treenataan tokoa, nomea ja käydään näyttelyissä. Ripaus arkipäivän koirajuttuja mahtuu myös välillä mukaan. :)

    VastaaPoista
  8. Hertta, Kerttu ja Martta

    "Tämä blogi on kertomus kahden sosiaalisen ja vilkkaan kääpiövillakoiratytön sekä beauceron-juniorin tassuttelusta läpi arjen ilojen ja edesottamuksien. Monipuolisesti erilaisia postauksia kirjoitettuna rennolla otteella ja maustettuna kivoilla kuvilla!"

    VastaaPoista
  9. http://almajasauli.blogspot.fi/2015/12/luukku-5-joulukuvaukset.html

    Sekarotuinen Alma ja collie Sauli.Nyt joulukuussa joulukalenteri joka pvä,muuten n.1-2 viikossa postaus.Harrastetaan temppuilua ja takapiha agilitya.Haluaisin aloittaa jäljestyksen Alman kanssa.
    Valokuvat kameralla otettuja,ei niitä huonoja puhelinlaatu kuvia...

    VastaaPoista
  10. Ulkoasu normaalisti sininen mutta nyt joulukuun ajan punainen:D

    VastaaPoista
  11. MuiKeena

    Lähes 2-vuotiaan basenjineidin agilityharrastamista ja arkista elämää. Kuvia pyrin laittamaan esille paljon, ajoittain tulee kuvattomiakin postauksia. Postaustahti 1-2 kertaa viikossa, joulukalenterin tyylisesti nyt päivittäin. Normaali värimaailma hillitympi, tällä hetkellä jouluinen.

    VastaaPoista
  12. Paimenlapset

    3v kelpie ja 2,5v corgi. Kuvia yritän saada joka postaukseen, näillä jatkuvilla pimeää ja sadetta-keleillä saattaa joku postaus ilman kuviakin silti blogiin ilmestyä. Agiliidellään molempien kanssa, lisäksi molemmat tekee pienissä määrin vetohommia. Dobokurssille ollaan luultavasti menossa ensi vuoden puolella. Videokameran laturi on hukassa ja muilla kameroilla en yhtä hyviä videoita saa, mutta niitäkin toisinaan ja enemmän sitten, kun se laturi joskus jostain löytyy. Pentujuttuja tulossa toivottavasti keväällä ekan oman pentueen muodossa.

    Itse opiskelen koirahierojaksi, satunnaisesti opiskeluistakin vähän juttua, samoin kuin tuon kelpien lihasvammailusta, yritän parhaillaan ratkaista syytä sen jatkuviin lihasongelmiin. Eikä koira-alan opiskelut tule jäämään tähän ;)

    VastaaPoista
  13. http://koiranelamani.blogspot.fi (enpä sitten osannut laittaa linkkiä oikein, pahoittelut..)

    Kahden suomenlapinkoiranartun treeneistä ja elämästä kertova blogi.

    VastaaPoista
  14. Iltateellä
    Blogin päätähtenä toimii saksanpaimenkoira, vaikka juttuja on muistakin elukoista. Paljon kuvia, hyvin vähän treenipostauksia.

    VastaaPoista
  15. (Kuin Siskokset)

    Agility, tokoa, rally-tokoa, pekoa, mätsäreitä, vetoa ja jäljestystä. 5v sammari mix Cindy ja 3v Fanny karhukoira.

    VastaaPoista
  16. http://koiriamaalta.blogspot.fi
    http://zennytintti.blogspot.fi

    Linkitin kummatkin, kun uppoo kategorioihin :) Diyt, sisutsus, koira-arki, bortsu/kelpiemix ym ym.

    VastaaPoista
  17. Matkani kiiltokuvina -blogini kertoo lyhykäisyydessään minun elämästä kera isovanhempien hevosten ja yhden leonberginkoiran kanssa.

    VastaaPoista
  18. http://jaasilmanfaline.blogspot.fi/

    Blogissa seikkailee kuvankaunis husky-neiti Jääsilmän Faline omistajineen. Ajatuksia, kuvia ja tarinoita yhteisen matkan varrelta. Opettelua, seikkailuja & toisiimme tutustumista. Oman polkumme löytämistä. Siitä on tämä blogi tehty. Tällä hetkellä kuvien saamisen vaikeuden takia blogi hieman epäaktiivinen, mutta valoisampia päiviä kohtihan tässä koko ajan mennään :)

    VastaaPoista
  19. Lankahelvetti

    Käsitöitä ja ihan vähän koiriakin siellä välissä :) Sama kaupunki näyttäisi myös olevan ;)

    VastaaPoista
  20. Kauttaaltaan karkea

    Kolmevuotiaan cairnterrierin harrastus- ja lifestyleblogi. Monipuolista arkea, retkeilyä, rally-tokoa, mätsärireissuja sekä paljon kuvia. Remmin pitäjänä 18-vuotias lukiolainen :)

    VastaaPoista
  21. (NinaK)

    Blogini on lifestyle/valokuvaus-blogi. Aiemmin minulla on ollut monia blogeja, mutta tämä on vasta juuri aloitettu.
    Kahden viikon päästä perheeseemme tulee kääpiövillakoira pentu, jonka tulo perheeseen ja elämä varmasti pääsee suureen osaan blogissani. Pyrin kirjoittamaan postauksista mahdollisimman monipuolisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osoite on
      ninakuit.blogspot.fi

      kun linkkiä en kännykällä kirkoittaessa saanut toimimaan :)

      Poista
  22. Belle Bella's
    Belle Bella's on kolmivuotiaan kääpiöpinserinarttu Bellan ja hihnan toisesta päästä löytyvän valokuvausharrastajan puuhailuista kertova blogi. Postauksia tulee noin kerta viikkoon, joskus enemmän, joskus vähemmän.

    Photography by Hile
    Linkkaan vielä mun erillisen valokuvausblogin. Kuvien aiheina ja tyyleinä vaihtelee paljon erilaista aihetta. Blogi on varsin hiljattain aloittanut, joten kaikki ei ole vielä päässyt ihan vauhtiin, vaan postausten sisällöt monipuolistuvat jatkuvasti. Kuten koirablogissa, tässäkin tulee postauksia noin kerta viikkoon.

    VastaaPoista
  23. http://omanelamanikuningas.blogspot.fi/

    19-vuotiaan nuorukaisen valokuvaukseen ja miesten muotiin painottuva lifestyle blogi. Myös videota löytyy :)

    VastaaPoista
  24. XHEARTX . HENRIIKKA

    The reflectors dance above the crosswalk - Yhden nuoren naisen elämän laskut ja nousut.

    VastaaPoista
  25. Dallupoika Jali

    Pilkunviilausta pilke silmäkulmassa eli arkea ja harrasteluja dalmatiankoiran kanssa :)

    VastaaPoista
  26. http://pure-jenkkii.blogspot.fi/

    Amerikan cockerspannieli Justuksen elämästä kertova blogi :-)

    VastaaPoista